|
[Grafika]
[WebTip]
[Fotografování]
[Galerie]
[MujMac]
[Printing]
|
|||||||||
![]() |
||||||||||
|
|
|||||||||
Diskuzní forum: DelphiXTéma diskuze: Diskuze o DelphiX. Zde mužete diskutovat nad tématy seriálu Tvorba her v DelphiX atp.Tip: nemáte rádi v textu smajlíky? Ruší vaše zdrojové kody? Vypněte si je! (Moje nastavení / Nastavení soukromí) BringToFront v Delphix
Vloženo uživatelem: Neregistrovaný uživatel: Robite (IP uloženo)
Datum: 04. 02. 2010 13:59
Dobrý den,
potřeboval bych nějakou procedůru, která funguje podobně jako BringToFront v Delphi. Abych vás uvedl do situace, tak to stručně vysvětlím. Z pravé strany formuláře mi "vybíhají" obrázky do levé strany, jen proběhnou, nikde se nezastavují. A tyto obrázky běží po pomslné cestičce, takže každý obrázek má náhodný top a hlavně rychlost. Takže, když se mi střetnou dva obrázky, tak ten jeden překryje druhý. Někdy je to v pořádku, ale když obrázek, co běží za obrázkem, s kterým se střetl ho překryje, tak to vypadá divně a nesmyslně. Takže bych chtěl udělat, že když tyto obrázky se střetnou, tak bude víc ve předu ten, který má nižší top. takže bych byl rád, kdyby jste mi tady napsali nějaký nápad, popřípadě proceduru, která funguje podobně jako BringToFront. Předem děkuji za případné odpovědi Re: BringToFront v Delphix
Vloženo uživatelem: JaroB - uživatel již zaslal 2063 příspěvků (IP uloženo)
Datum: 04. 02. 2010 21:49
No, kvůli tomu je tam maličký framework dxspriteengine, s jehož pomocí lze hýbat s obrázky, ošetřovat kolize ale hlavně funguje to "samo". Zkus se podívat na přiložená dema, jak se to vlastně dělá případně na další materiály. Zcela nová funkčnost je sledování cesty, kde se nic neprogramuje, ale jen se připojí obrácek a naznačí cesta, jak se má pohybovat (toto je součástí dxdraw včetně editoru viz demo http://www.micrel.cz/Dx/download/tracedemo.exe)... Jaro B. Re: BringToFront v Delphix
Vloženo uživatelem: Neregistrovaný uživatel: Robite (IP uloženo)
Datum: 04. 02. 2010 21:58
A nejde to udělat jinak než přes ten dxspriteengine? Vůbec tomu nerozumím a jak jsem se teď díval tak to ani zas tak snadné nebude, teda aspoň pro mě. Re: BringToFront v Delphix
Vloženo uživatelem: JaroB - uživatel již zaslal 2063 příspěvků (IP uloženo)
Datum: 10. 02. 2010 16:57
ale přesně to co požaduješ dxspriteengine umí, a je na to demo. Jaro B. Toto fórum je provozováno také jako emailová konference s e-mailovou adresou delphix [a] builder.cz. Toto je neredigovaná a nemoderovaná diskuse čtenářů serveru Builder.cz. Redakce ani provozovatel serveru za obsah jednotlivých příspěvků nenese zodpovědnost. |