[Grafika] [WebTip] [Fotografování] [Galerie] [MujMac] [Printing]
  Redakce: info@builder.cz   Inzerce: reklama@grafika.cz

Diskuzní forum: Assembler

Téma diskuze: Diskuse o Assembleru x86 a ostatních příbuzných tématech.

Tip: nemáte rádi v textu smajlíky? Ruší vaše zdrojové kody? Vypněte si je! (Moje nastavení / Nastavení soukromí)
AtMega16 zaciatocnik
Vloženo uživatelem: Neregistrovaný uživatel: roman_p (IP uloženo)
Datum: 07. 05. 2007 11:20

zdravim,

kto by mi vedel poradit, kde by som nasiel 100% funkcny programator na AtMega16 + ovladaci soft? Uplne super by bolo, keby som ho mohol napojit aj na AVRStudio.
Dakujem za vsetky odpovede.
Prajem pekny den.
roman

Re: AtMega16 zaciatocnik
Vloženo uživatelem: Neregistrovaný uživatel: jjavabuh (IP uloženo)
Datum: 07. 05. 2007 11:47

Ja doporučuji USBMegaKIT je to na usb a je to super, je s tim perfektni prace. Na AVR studio se to sice napojit neda ale v avr studiu se da nastavit ze zkompilovanej kod chces ukladat ve formatu hex a naladovat ho tam je uz hracka (nekolik kliknuti mysi).

Vloženo uživatelem: Neregistrovaný uživatel: roman_p (IP uloženo)
Datum: 07. 05. 2007 12:03

kde si to mozem kupit, resp. objednat?
roman

Vloženo uživatelem: manison - uživatel již zaslal 145 příspěvků (IP uloženo)
Datum: 07. 05. 2007 12:42

Já jsem si pořídil AVR Dragon. Je to přímo od Atmelu (http://www.atmel.com/dyn/products/tools_card.asp?tool_id=3891), takže integrace do AVR Studia je naprosto bezproblémová (drivery jsou součástí instalace, s každým dalším service packem je většinou i aktualizovaný firmware programátoru, takže jím lze programovat i nové procesory). Připojení i napájení (do 300 mA) je na USB, takže nemám problém na notebooku. Objednával jsem u Koaly, ale dneska to mají i na HW serveru (http://obchod.hw.cz/DetailPage.asp?DPG=36789) a v GM.

Vloženo uživatelem: Neregistrovaný uživatel: javabuh (IP uloženo)
Datum: 07. 05. 2007 15:26

To je stavebnice nebo spis takovej navod, stoji asi 299 nebo tak nejak, tistak se da koupit tady v praze akurat to musite postavit.a cena soucastek je cca 400. A napsal to david matousek, dokonce napsal celou knizku ktera se venuje mikroprocesoru ATMEGA16.

Vloženo uživatelem: Neregistrovaný uživatel: pepe123 (IP uloženo)
Datum: 08. 05. 2007 21:01

Vloženo uživatelem: Neregistrovaný uživatel: Chlaban (IP uloženo)
Datum: 18. 12. 2008 17:56

Já bych doporučil postavit si programátor skoro zadarmo, je to podle mě elegantní způsob, lepší než si všechno kopupit hotový a dost drahýwinking smiley...thumbs up
V případě, že máš paralelní port tě vyjdou 2 rezistory asi na 2 Kč, pokud máš jen sériák, tak se vejdeš do dvacky + konektor...
Dá se s přehledem programovat PonyProgem
odkaz na jednu možnost konstrukce:
http://s-huehn.de/elektronik/avr-prog/avr-prog.htm

Na netu se dají najít různé modifikace.
S AVR Studiem se podle mě spojit nedá, ale jak sem tady už četl, dá se generovat soubor *.HEX a PonyProgem to tam jednoduše dostat.

Vloženo uživatelem: Neregistrovaný uživatel: 1561 (IP uloženo)
Datum: 19. 12. 2008 00:11

1) Pokud chces vyvijet svoje vlastni programy, zapomen na blbosti typu udelatko na paralelni port, nebo jenom udelatko na programovani ISP, dneska je nova doba a dneska se ladi v aplikaci pres JTAG nebo DebugWire. Dneska je normalni si spustit AVR Studio, nasazet breakpointy a divat se, co se deje uvnitr ATmegy.
2) Kup si Atmel AVR Dragon, umi to ISP, JTAG a DebugWire, sice to stoji nejake penize, ale bohate se to vyplati.
3) Pokud chces usetrit, postav si tohle, ale neumi to DebugWire, jenom ISP a JTAG: http://www.siwawi.arubi.uni-kl.de/avr_projects/evertool/index.html
4) Az budes velky kluk, kup si tohle, budes chrochtat blahem: http://www.atmel.com/dyn/Products/tools_card.asp?tool_id=3353

Vloženo uživatelem: Starosta - uživatel již zaslal 49 příspěvků (IP uloženo)
Datum: 14. 03. 2009 11:17

ahoj, pokusil jsem se setavit sdkatm16 podle p.Matouška. Ale když zapnu sdkatm16.exe a zobrazím si třeba obsah eeprom, tak mi to všude píše nuly, při zobrazení propojek, je zase všechno zaškrtlé. At provedu jakkékoliv nastavení, tak se patrně neuloží nebo se znova nenačte do PC. Poradte prosím někdo, kde by mohla být chyba.
Kontroloval jsem napětí na SCK, RESET a na MOSI - odpovídá tomu, co je popsané v knížce. (Porty v seriaku: TxD, RTS, DTR - ovládám, zkoušel jsem)
Asi bude problém s tím TL061 - že nepřevádí správně. Respektive, nevíte někdo, kolik bych měl naměřit na "CTS" vývod z TL061 kam je připojený MISO. Respektive jaké napětí při jaké situaci?
Taky je asi možné, že nefunguje ATmega16 - třeba jsem mu ublížil sad smiley. V každém případě nevím, jak to ověřit.
Prosbička, nejste někdo z Prahy a nemáte funční programátor? Respektive, že bychom se nějak domluvili, já Vám přinesl atmegu a případně jste mi řekli, "tak jsi šikovnej, odpálil jsi ho do křemíkového nebe" ?.
Štvalo by mě, kdyby mě to odradilo, připadá mi to jako zajímavá věc. Ale ted jsem na mrtvém bodě sad smiley
Díky za jakkoukoliv radu, Jirka

Vloženo uživatelem: Neregistrovaný uživatel: Tomáš (IP uloženo)
Datum: 26. 04. 2009 18:18

Já sem měl podobný problém. Měl sem několik takovích laciných programátorů a žádný nemakal na 100%. Zkus nastavit ISP frekvenci. Dost na tom záleží. Já osobně používám AVRDragon. Je dos dobrej a hlavně bezproblémoví. Sice je to dražší, ale kdo chce programovat tak dotoho musí trochu investoval...
Já si myslím, že AVRDragon od atmelu za necelí 2000Kč je dobrá investice. Hlavně, když je zapotřebí si naprogramovat nějake jíné MCU tak se jen zadá jiný typ v ovladacím programu a je to.

AtMega16
Vloženo uživatelem: Neregistrovaný uživatel: maijiky (IP uloženo)
Datum: 21. 05. 2009 19:58

zdravim koto by mi vedel poradit alebo pomoct spravit program ak by sa niekto nasiel ozvyte sa na mail a by som upresnil co by som potreboval dakujem

Vloženo uživatelem: Neregistrovaný uživatel: string (IP uloženo)
Datum: 14. 07. 2009 09:36

Môžeš použiť aj sériový programátor ktorý nájdeš na stránke ponyprog jednorucho sa poskladá a na stránke je ktomu aj zadarmo softvér.

Vaše jméno: 
Váš e-mail: 
Předmět: 

:-)  :-(  ;)  :D  :S  spatne  dobre  bold  italic  email  citace  odkaz  obrazek 
Antispam ochrana u neregistrovaných uživatelů - opište čísla z obrázku:

Toto fórum je provozováno také jako emailová konference s e-mailovou adresou asm [a] builder.cz.
Podrobný návod jak se k odběru zpráv e-mailem přihlásit naleznete v tomto návodu.

Toto je neredigovaná a nemoderovaná diskuse čtenářů serveru Builder.cz. Redakce ani provozovatel serveru za obsah jednotlivých příspěvků nenese zodpovědnost.

info@builder.cz
Vydává Grafika Publishing, s.r.o.
Copyright (c) 1997-2005 Všechna práva vyhrazena
Pro diskuzní fóra využíváme software z phorum.org