|
[Grafika]
[WebTip]
[Fotografování]
[Galerie]
[MujMac]
[Printing]
|
|||||||||
![]() |
||||||||||
|
|
|||||||||
Diskuzní forum: Visual C++Téma diskuze: Visual C++, ATL, MFC a ostatní věci související s programováním ve Visual C++, včetne práce s tímto vývojovým prostředímTip: nemáte rádi v textu smajlíky? Ruší vaše zdrojové kody? Vypněte si je! (Moje nastavení / Nastavení soukromí) error
Vloženo uživatelem: Neregistrovaný uživatel: lukul (IP uloženo)
Datum: 06. 12. 2009 23:09
Ahoj všichni,
Mam takový velký problém. Nainstaloval jsem si VS2008 a vytvořil projekt ,pak vytvořil ccp soubor a do něj vložil kód (dost jednoduchý ,jsem začátečník a chci se to naučit): //main.cpp - zaciname #include <iostream> //direktiva preprocesoru using namespace std; //zpřístupní definice a deklarace int main() //hlavička funkce { //začátek těla funkce cout << "Ahoooooj"; //způsobí vytisknutí pozdravu cout << "\n"; //vytiskne znak noveho řádku return 0; //ukončí funkci } //konec těla funkce a v error listu mi to hodilo 2 errory: ------ Build started: Project: test, Configuration: Debug Win32 ------ Linking... MSVCRTD.lib(crtexew.obj) : error LNK2019: unresolved external symbol _WinMain@16 referenced in function ___tmainCRTStartup D:\Dokumenty\Visual Studio 2008\Projects\test\Debug\test.exe : fatal error LNK1120: 1 unresolved externals Build log was saved at "file://d:\Dokumenty\Visual Studio 2008\Projects\test\test\Debug\BuildLog.htm" test - 2 error(s), 0 warning(s) ========== Build: 0 succeeded, 1 failed, 0 up-to-date, 0 skipped ========== . doufám že mám ještě nejakou šancy to roshodit,nebo už mám smůlu
prosím o radu ,jsem naprostý začátečník a pokud mi to dejde spustit tak se to logicky nikdy nemůžu naučit. moc vám všem předem dekuji Lukul Re: error
Vloženo uživatelem: JiriValerian (Jiří Valerian) - uživatel již zaslal 12524 příspěvků (IP uloženo)
Datum: 07. 12. 2009 01:57
Projekt konzolovky si ve Visual C++ 2008 vytvořte takto
File
New
Project...
Project types: Win32
Visual Studio installed templates
Win32 Console ApplicationZadat název projektu a v dalším kroku ponechat volbu Application type: Console application
Zaškrtněte volbu Empty project. Následně použijte tlačítko Finish. Pak si vytvořte zdroják volbou z menu: Project
Add New Item...
Visual C++
C++ File (.cpp)Zadat název souboru např. main.cpp a kliknout na tlačítko Add.
Do zdrojáku vložit např toto: #include <iostream> using namespace std; int main() { cout << "Ahoooooj" << endl; cin.get(); return 0; }Potom si nastavte parametry projektu takto: Project ->
Properties ->
Configuration properties ->
Configuration: nastavit na Active(Release)
General ->
Character Set nastavit na Use Multi-Byte Character Set
C/C++ ->
Code Generation ->
Runtime Library nastavit na Multi-threaded (/MT)Dialog uzavřít OK a přesvědčit se zda je nad zdrojákem v okně Visual C++ zvoleno Release.
Potom vše uložit viz File -> Save All a pak kompletní překlad a slinkování viz Build -> Rebuild Solution. Release verzi po přeložení a slinkování můžete spustit přímo z prostředí Visual C++ volbou Debug -> Start Without Debugging. Re: error
Vloženo uživatelem: Neregistrovaný uživatel: lukul (IP uloženo)
Datum: 07. 12. 2009 21:08
Dorý den ,
velice vám dekuji za tak podrobnou odpověd. Momohl jste mi vyřešit muj problém . Ted mi už vše funguje k mé spokojenosti. Hned mám lepší náladu
Ješte jednou vám moc moc děkuji s pozdravem LUKUL Re: error
Vloženo uživatelem: Aros - uživatel již zaslal 223 příspěvků (IP uloženo)
Datum: 18. 12. 2009 16:31
Zdravím, já mám teď nově express verzi a mám asi stejný problém(prostě se mi nelikuje hlavní soubor s jiným, který jsem tam přidal a jsou v něm implementace tříd z hlavičky)... V podstatě jsem to udělal stejně aý po vlezení do properties projektu - v Express studiu tam ale properties nejsou. Je to někde přesunuto?
Díky Re: error
Vloženo uživatelem: JiriValerian (Jiří Valerian) - uživatel již zaslal 12524 příspěvků (IP uloženo)
Datum: 18. 12. 2009 17:14
Aros Napsal:
------------------------------------------------------- > Zdravím, já mám teď nově express verzi a mám asi > stejný problém(prostě se mi nelikuje hlavní soubor > s jiným, který jsem tam přidal a jsou v něm > implementace tříd z hlavičky)... V podstatě jsem > to udělal stejně aý po vlezení do properties > projektu - v Express studiu tam ale properties > nejsou. Je to někde přesunuto? > To se tedy velmi pletete. To co jsem popsal v odpovědi viz odkaz http://forum.builder.cz/read.php?23,3189895,3189968#msg-3189968 bylo realizováno ve Visual C++ 2008 Express Edition a ty volby projektu tam jsou. Dělal jsme to přímo ve Visual C++ 2008 Express, takže funkčnost je ověřena a zmíněné volby jsou k dispozici i ve vyšších verzích. Volba properties projektu je přes hlavní menu Project a v něm položka NázevProjektu Properties... viz obrázek. Re: error
Datum: 18. 12. 2009 20:39
Aha... Já hledal P... a on je předtím ještě název projektu. Za to se omlouvám. Nicméně mi to nepomohlo. Nevím proč, ale vypadá to, že nelinkuje implementaci metod k té hlavní unitě. Ono je to udělané v BDS, kde to fungovalo, takže nejsou chyby ve zdrojáku - to jsem vzal a vytvořil jsem nový projekt ve VStudiu a vždy sem vytvořil nový soubor a pak do něj ručně nakopíroval kód z těch Borlandích unit, právě proto, abych se těmto linkovacím problénůn vyhl... A nějak mi to nepomohlo. Takhle je tam hromada "unresolved external symbol..." Re: error
Vloženo uživatelem: michalferko - uživatel již zaslal 660 příspěvků (IP uloženo)
Datum: 19. 12. 2009 12:36
ocividne treba prilinkovat dalsie kniznice, ktore najskor budu BDS-only a teda konverzia nebude az taka trivialna. Skus si v BDS pohladat ake libky to pouziva Re: error
Datum: 20. 12. 2009 22:16
To těžko... Napsal jsem to přesně podle standardu. Jde to přeložit i g++ bez linkování čehokoliv dalšího... Prostě mi připadá, že nepřilinkuje tu implementaci metod z hlavičky k tomu s main()... Každopádně, teď se tomu stejěn do ledna nemůžu věnovat, takže za radu budu rád, ale asi si ji nepřečtu hned. Díky. Re: error
Vloženo uživatelem: AnonymousUser (Miloslav Ponkrác) - uživatel již zaslal 1500 příspěvků (IP uloženo)
Datum: 20. 12. 2009 23:42
Jde to přeložit i g++ bez linkování čehokoliv dalšího...
Což není důkazem ničeho. Prostě mi připadá, že nepřilinkuje tu implementaci metod z hlavičky k tomu s main() Stačí chybové hlášení, a nemusí nic nikomu připadat. Tady se pracuje vědecky. Sekce filozofů a filozfických úvah je jinde.
Miloslav Ponkrác http://ponkrac.net/complex-web-server http://ponkrac.net/pisma/ Toto fórum je provozováno také jako emailová konference s e-mailovou adresou vc [a] builder.cz. Toto je neredigovaná a nemoderovaná diskuse čtenářů serveru Builder.cz. Redakce ani provozovatel serveru za obsah jednotlivých příspěvků nenese zodpovědnost. |