|
[Grafika]
[WebTip]
[Fotografování]
[Galerie]
[MujMac]
[Printing]
|
|||||||||
![]() |
||||||||||
|
|
|||||||||
Diskuzní forum: Visual C++Téma diskuze: Visual C++, ATL, MFC a ostatní věci související s programováním ve Visual C++, včetne práce s tímto vývojovým prostředímTip: nemáte rádi v textu smajlíky? Ruší vaše zdrojové kody? Vypněte si je! (Moje nastavení / Nastavení soukromí) wxWidgets
Vloženo uživatelem: Neregistrovaný uživatel: mich@l (IP uloženo)
Datum: 02. 12. 2009 18:52
Dobrý podvečer, v vývojovým prostředí Code::Blocks se snažím skompilovat wxWidgets projekt pod kompilátorem Microsoft Visual C++ 2005/2008 ale nejde to furt mi to píše fatal error LNK1181: cannot open input file 'wxmsw28d.lib'. Re: wxWidgets
Vloženo uživatelem: JiriValerian (Jiří Valerian) - uživatel již zaslal 12524 příspěvků (IP uloženo)
Datum: 02. 12. 2009 19:17
mich@l Napsal:
------------------------------------------------------- > Dobrý podvečer, v vývojovým prostředí Code::Blocks > se snažím skompilovat wxWidgets projekt pod > kompilátorem Microsoft Visual C++ 2005/2008 ale > nejde to furt mi to píše fatal error LNK1181: > cannot open input file 'wxmsw28d.lib'. Zkuste si přepnout projekt na překlad jen Release. Project ->
Properties ->
Comnfiguration properties ->
Configuration: nastavit na Active(Release)Re: wxWidgets
Datum: 02. 12. 2009 19:32
Mám tam pouze Project -> Properties ->
a pak tohle žádny Comnfiguration properties tam není. Re: wxWidgets
Datum: 02. 12. 2009 19:39
A když jsem to přepl Buildtarget Release tak furt to samé. Re: wxWidgets
Vloženo uživatelem: JiriValerian (Jiří Valerian) - uživatel již zaslal 12524 příspěvků (IP uloženo)
Datum: 02. 12. 2009 20:49
A nebo si tu knihovnu wxmsw28.lib zkopírujte přímo do adresáře projektu a na začátek jednoho ze zdrojáků v tom projektu pak stačí napsat tento řádek. #pragma comment (lib, "wxmsw28.lib") Editováno 1 krát. Naposledy editováno dne 02. 12. 2009 20:52 uživatelem JiriValerian. Re: wxWidgets
Datum: 02. 12. 2009 21:28
Nějak jsem se ztratil tak že to nejde tak jak jsem to dělal:
1.Stahul jsem si wxWidgets 2.V Code::Block jsem dal nový projek wxWidgets 3.zobrazilo semi Dialogové okno tam jsem dal název projektu 4.Dalé jsem tam dale jsem dal cestu do adresáře wxWidgets které jsem stáhnul Takže musím skompilovat ty libky ne ? Re: wxWidgets
Datum: 03. 12. 2009 08:06
mich@l Napsal:
------------------------------------------------------- > Nějak jsem se ztratil tak že to nejde tak jak jsem > to dělal: > > 1.Stahul jsem si wxWidgets > 2.V Code::Block jsem dal nový projek wxWidgets > 3.zobrazilo semi Dialogové okno tam jsem dal název > projektu > 4.Dalé jsem tam dale jsem dal cestu do adresáře > wxWidgets které jsem stáhnul > > Takže musím skompilovat ty libky ne ? > Myslím že bude lepší si knihovny wxWidgets přeložit v rámci celého vývojového prostředí Visual C++ 2008 a postupovat podle návodu viz odkaz. http://wiki.wxwidgets.org/Microsoft_Visual_C%2B%2B_Guide Teprve až si to přeložíte tak hotové libky pak už můžete používat s Microsoftím překladačem i v Code::Blocks. Re: wxWidgets
Datum: 03. 12. 2009 17:24
No tak jsem postupoval podle návodu všechno jsem skompiloval akorát jsem musel přendat ten setup.h a skompilovalomi to založil jsem projekt v Code::Block a tedka když jsem skompiloval ten projekt mi to píše error LNK1181: cannot open input file '\lib\vc_lib.obj'| Re: wxWidgets
Datum: 03. 12. 2009 18:26
Tak jsem si přeinstl Code::Blocks a už mi to nepíše error LNK1181: cannot open input file '\lib\vc_lib.obj'
ale wxmsw29u_core.lib(imagjpeg.obj)||error LNK2019: unresolved external symbol _jpeg_resync_to_restart referenced in function _wx_jpeg_io_src| wxmsw29u_core.lib(imagjpeg.obj)||error LNK2019: unresolved external symbol _jpeg_read_scanlines referenced in function "public: virtual bool __thiscall wxJPEGHandler::LoadFile(class wxImage *,class wxInputStream &,bool,int)" (?LoadFile@wxJPEGHandler@@UAE_NPAVwxImage@@AAVwxInputStream@@_NH@Z)| wxmsw29u_core.lib(imagjpeg.obj)||error LNK2019: unresolved external symbol _jpeg_finish_decompress referenced in function "public: virtual bool __thiscall wxJPEGHandler::LoadFile(class wxImage *,class wxInputStream &,bool,int)" (?LoadFile@wxJPEGHandler@@UAE_NPAVwxImage@@AAVwxInputStream@@_NH@Z)| wxmsw29u_core.lib(imagjpeg.obj)||error LNK2019: unresolved external symbol _jpeg_start_decompress referenced in function "public: virtual bool __thiscall wxJPEGHandler::LoadFile(class wxImage *,class wxInputStream &,bool,int)" (?LoadFile@wxJPEGHandler@@UAE_NPAVwxImage@@AAVwxInputStream@@_NH@Z)| a tak dále... Re: wxWidgets
Datum: 03. 12. 2009 18:28
mich@l Napsal:
------------------------------------------------------- > No tak jsem postupoval podle návodu všechno jsem > skompiloval akorát jsem musel přendat ten setup.h > a skompilovalomi to založil jsem projekt v > Code::Block a tedka když jsem skompiloval ten > projekt mi to píše error LNK1181: cannot open > input file '\lib\vc_lib.obj'| Není náhodou '\lib\vc_lib' cesta ??? To vypadá, že asi máte tu cestu někde v parametrech projektu v Code::Blocks nastavenou pro Linker v něčem kde to být nemá a prostředí Code::Blocks to pak mylně interpretuje a k tomu názvu cesty patrně doplní příponu .obj a snaží se to předávat linkeru při linkování, ale ten takový soubor nenajde a tak to končí chybou. Zkuste si projít všechna nastavení v projektu Code::Blocks pro Linker a zkontrolovat kde všude máte použito vc_lib. Re: wxWidgets
Datum: 03. 12. 2009 18:38
mich@l Napsal:
------------------------------------------------------- > Tak jsem si přeinstl Code::Blocks a už mi to > nepíše error LNK1181: cannot open input file > '\lib\vc_lib.obj' > > ale > > wxmsw29u_core.lib(imagjpeg.obj)||error LNK2019: > unresolved external symbol _jpeg_resync_to_restart > referenced in function _wx_jpeg_io_src| > > wxmsw29u_core.lib(imagjpeg.obj)||error LNK2019: > unresolved external symbol _jpeg_read_scanlines > referenced in function "public: virtual bool > __thiscall wxJPEGHandler::LoadFile(class wxImage > *,class wxInputStream &,bool,int)" > (?LoadFile@wxJPEGHandler@@UAE_NPAVwxImage@@AAVwxIn > putStream@@_NH@Z)| > > wxmsw29u_core.lib(imagjpeg.obj)||error LNK2019: > unresolved external symbol _jpeg_finish_decompress > referenced in function "public: virtual bool > __thiscall wxJPEGHandler::LoadFile(class wxImage > *,class wxInputStream &,bool,int)" > (?LoadFile@wxJPEGHandler@@UAE_NPAVwxImage@@AAVwxIn > putStream@@_NH@Z)| > > wxmsw29u_core.lib(imagjpeg.obj)||error LNK2019: > unresolved external symbol _jpeg_start_decompress > referenced in function "public: virtual bool > __thiscall wxJPEGHandler::LoadFile(class wxImage > *,class wxInputStream &,bool,int)" > (?LoadFile@wxJPEGHandler@@UAE_NPAVwxImage@@AAVwxIn > putStream@@_NH@Z)| > > a tak dále... > Při linkování je patrně potřeba doplnit do projektu pro linkování více knihoven. Knihovna wxmsw29u_core.lib je jenom zákald a je k ní potřeba doplnit další knihovny jako např. wxjpegu].lib, wxzlibu.lib apod. Ostatně v tom popisu viz odkaz jsou ty knihovny zmíněny. http://wiki.wxwidgets.org/Microsoft_Visual_C%2B%2B_Guide Takže např: #pragma comment (lib, "wxbase29u.lib") #pragma comment (lib, "wxmsw29u_core.lib") #pragma comment (lib, "wxjpegu.lib") #pragma comment (lib, "wxpngu.lib") #pragma comment (lib, "wxtiffu.lib") #pragma comment (lib, "wxzlibu.lib") ...atd... ty názvy knihoven si samozřejmě překontrolujte a případně upravte podle toho jaké jsou u vás. Re: wxWidgets
Datum: 03. 12. 2009 18:49
Funguje super, snad to zatu námahu stálo ! Děkuju za vaší trpělivost. Jenom bych měl pár otázek tu aplikaci co jsem tedka skompiloval pojede i na Linuxu a Mac ?
A co všechno lze s touto knihovnou všechno dělat kromě grafického rozhraní ? Re: wxWidgets
Datum: 03. 12. 2009 20:53
mich@l Napsal:
------------------------------------------------------- > Funguje super, snad to zatu námahu stálo ! Děkuju > za vaší trpělivost. Jenom bych měl pár otázek tu > aplikaci co jsem tedka skompiloval pojede i na > Linuxu a Mac ? > Binárky tj. EXE a DLL přenositelné nejsou. Knihovna wxWidgets poskytuje pouze zdrojákovou přenositelnost. Takže na Linuxu byste si musel přeložit Linuxovou verzi knihovny wxWidgets a pak ještě navíc přeložit z těch samých zdrojáků té Vaší aplikace Linuxovou verzi binárky tj. programu spustitelného pod Linuxem, a to překladačem g++, který je součástí skoro všech distribucí Linuxu. Introduction to wxWidgets - 2. (A beginner’s tutorial to wxWidgets on Linux) http://www.codeproject.com/KB/cross-platform/Linux.aspx > > A co všechno lze s touto knihovnou všechno dělat > kromě grafického rozhraní ? > Hrubý popis možností, které poskytuje knihovna wxWidgets http://forum.builder.cz/read.php?23,2255092,2257982#msg-2257982 Při psaní aplikací s využitím knihovny wxWidgets studujte v dokumentaci popisy tříd a jejich metod i různých variant parametrů, které používáte, protože některé možnosti jsou dostupné jen ve Windows a nejsou přenosné na Linux a naopak. wxWidgets dokumentace: Classes by category http://docs.wxwidgets.org/stable/wx_classesbycat.html#classesbycat Ukázka několika profesionálních aplikací založených na wxWidgets http://forum.builder.cz/read.php?23,2255092,2258067#msg-2258067 Editováno 1 krát. Naposledy editováno dne 03. 12. 2009 23:25 uživatelem JiriValerian. Re: wxWidgets
Vloženo uživatelem: Neregistrovaný uživatel: fooler (IP uloženo)
Datum: 03. 12. 2009 22:17
jj ...jak uvedl Jiří...je toho víc než jen okna.viz:
obsah knihy http://www.uloz.to/3227692/wxwidgets-book.pdf taky dobre: http://zetcode.com/tutorials/wxwidgetstutorial/ Toto fórum je provozováno také jako emailová konference s e-mailovou adresou vc [a] builder.cz. Toto je neredigovaná a nemoderovaná diskuse čtenářů serveru Builder.cz. Redakce ani provozovatel serveru za obsah jednotlivých příspěvků nenese zodpovědnost. |