|
[Grafika]
[WebTip]
[Fotografování]
[Galerie]
[MujMac]
[Printing]
|
|||||||||
![]() |
||||||||||
|
|
|||||||||
Diskuzní forum: PhpTéma diskuze: Skriptovací jazyk nejen pro web. Dotazy na nastavení serverů a mod_rewrite směrujte do fóra Webservery.Tip: nemáte rádi v textu smajlíky? Ruší vaše zdrojové kody? Vypněte si je! (Moje nastavení / Nastavení soukromí) vice query
Vloženo uživatelem: Neregistrovaný uživatel: Arkarian (IP uloženo)
Datum: 31. 01. 2010 21:10
Dobrý den, potřeboval bych poradit, jak zjistit název tabulky, ze které se vypisuje výsledek. mám kód:
Kód: <?php $vyber="(SELECT * FROM hudba) UNION ALL (SELECT * FROM sport) UNION ALL (SELECT * FROM elektro) UNION ALL (SELECT * FROM fail)"; $odeslat=MySQL_Query($vyber); while ($vypis = mysql_fetch_object ($odeslat)) { echo $vypis->nazev ; ?> ... kde si vypisu záznam z databaze, ale nevím ze které tabulky to bylo vypsáno. Jak to zjistím, ze které tabulky to je ? Zkoušel jsem $tabulka = mysql_fetch_field($odeslat) a potom $tabulka->table tak jsem se k výsledku nedopracoval je nejaký lehčí způsob ? zkousel jsem i pres vice query ale nenapadlo me jakRe: vice query
Vloženo uživatelem: komplikator (Jiří kocman) (IP uloženo)
Datum: 31. 01. 2010 21:44
Jednoduše, do jednotlivých selektů si musíš přidat další sloupec do kterého si dáš nějaký identifikátor tabulky ze které je... takže udělej něco ve smyslu: SELECT *, 'hudba' AS tabulka FROM hudba Ve výsledném resultu budeš tedy mít i sloupec tabulka... Příspěvek zaslán emailem Re: vice query
Datum: 02. 02. 2010 21:22
Ok diky moc, funguje to podle mych predstav, ale jednotlive clanky bych potreboval pomichat... Jedna se o uvodni stranku, kde se vypisou vsechny nejnovejsi prispevky ze vsech kategorii, takze ne tak ze prvni budou z hudby pak sportu atd ... napadla me funkce shuffle(); ale nevim jak ji pouzitna tento pripad. Diky Re: vice query
Vloženo uživatelem: Neregistrovaný uživatel: Loub (IP uloženo)
Datum: 03. 02. 2010 12:47
Ahoj,
tohle bych udelal uz v databazi ... Neco jako: SELECT * FROM ( tvuj dotaz na dolovani dat ) subdotaz ORDER BY RAND() LIMIT pocet_clanku Re: vice query
Datum: 03. 02. 2010 14:08
Ok diky uz jsem to vyresil tak, ze jsem si v db vytvoril slupoec "vlozeno" a ten ma tvar datumu i s minutama a sekundama, takze kdyz dam order by vlozeno tak budou od nejnovejsiho a jeste prehazene ... diky za pomoc ![]() Toto fórum je provozováno také jako emailová konference s e-mailovou adresou php [a] builder.cz. Toto je neredigovaná a nemoderovaná diskuse čtenářů serveru Builder.cz. Redakce ani provozovatel serveru za obsah jednotlivých příspěvků nenese zodpovědnost. |