[Grafika] [WebTip] [Fotografování] [Galerie] [MujMac] [Printing]
  Redakce: info@builder.cz   Inzerce: reklama@grafika.cz

Diskuzní forum: Php

Téma diskuze: Skriptovací jazyk nejen pro web. Dotazy na nastavení serverů a mod_rewrite směrujte do fóra Webservery.

Tip: nemáte rádi v textu smajlíky? Ruší vaše zdrojové kody? Vypněte si je! (Moje nastavení / Nastavení soukromí)
vice query
Vloženo uživatelem: Neregistrovaný uživatel: Arkarian (IP uloženo)
Datum: 31. 01. 2010 21:10

Dobrý den, potřeboval bych poradit, jak zjistit název tabulky, ze které se vypisuje výsledek. mám kód:
Kód:
<?php $vyber="(SELECT * FROM hudba) UNION ALL (SELECT * FROM sport) UNION ALL (SELECT * FROM elektro) UNION ALL (SELECT * FROM fail)";
$odeslat=MySQL_Query($vyber);
while ($vypis = mysql_fetch_object ($odeslat)) {
echo $vypis->nazev ;
?> ...

kde si vypisu záznam z databaze, ale nevím ze které tabulky to bylo vypsáno. Jak to zjistím, ze které tabulky to je ? Zkoušel jsem $tabulka = mysql_fetch_field($odeslat) a potom $tabulka->table tak jsem se k výsledku nedopracovalsad smiley je nejaký lehčí způsob ? zkousel jsem i pres vice query ale nenapadlo me jak

Re: vice query
Vloženo uživatelem: komplikator (Jiří kocman) (IP uloženo)
Datum: 31. 01. 2010 21:44

Jednoduše, do jednotlivých selektů si musíš přidat další sloupec do
kterého si dáš nějaký identifikátor tabulky ze které je... takže
udělej něco ve smyslu:

SELECT *, 'hudba' AS tabulka FROM hudba

Ve výsledném resultu budeš tedy mít i sloupec tabulka...

Příspěvek zaslán emailem

Datum: 02. 02. 2010 21:22

Ok diky moc, funguje to podle mych predstav, ale jednotlive clanky bych potreboval pomichat... Jedna se o uvodni stranku, kde se vypisou vsechny nejnovejsi prispevky ze vsech kategorii, takze ne tak ze prvni budou z hudby pak sportu atd ... napadla me funkce shuffle(); ale nevim jak ji pouzitna tento pripad. Diky

Vloženo uživatelem: Neregistrovaný uživatel: Loub (IP uloženo)
Datum: 03. 02. 2010 12:47

Ahoj,
tohle bych udelal uz v databazi ...

Neco jako:

SELECT * FROM (
tvuj dotaz na dolovani dat
) subdotaz
ORDER BY RAND()
LIMIT pocet_clanku

Datum: 03. 02. 2010 14:08

Ok diky uz jsem to vyresil tak, ze jsem si v db vytvoril slupoec "vlozeno" a ten ma tvar datumu i s minutama a sekundama, takze kdyz dam order by vlozeno tak budou od nejnovejsiho a jeste prehazene ... diky za pomoc smiling smiley

Vaše jméno: 
Váš e-mail: 
Předmět: 

:-)  :-(  ;)  :D  :S  spatne  dobre  bold  italic  email  citace  odkaz  obrazek 
Antispam ochrana u neregistrovaných uživatelů - opište čísla z obrázku:

Toto fórum je provozováno také jako emailová konference s e-mailovou adresou php [a] builder.cz.
Podrobný návod jak se k odběru zpráv e-mailem přihlásit naleznete v tomto návodu.

Toto je neredigovaná a nemoderovaná diskuse čtenářů serveru Builder.cz. Redakce ani provozovatel serveru za obsah jednotlivých příspěvků nenese zodpovědnost.

info@builder.cz
Vydává Grafika Publishing, s.r.o.
Copyright (c) 1997-2005 Všechna práva vyhrazena
Pro diskuzní fóra využíváme software z phorum.org