|
[Grafika]
[WebTip]
[Fotografování]
[Galerie]
[MujMac]
[Printing]
|
|||||||||
![]() |
||||||||||
|
|
|||||||||
Diskuzní forum: Visual BasicTéma diskuze: Diskusní fórum o Visual BasicuTip: nemáte rádi v textu smajlíky? Ruší vaše zdrojové kody? Vypněte si je! (Moje nastavení / Nastavení soukromí) Zjištění souřadnic
Vloženo uživatelem: Neregistrovaný uživatel: Maykl90 (IP uloženo)
Datum: 02. 02. 2010 02:19
Ahojte, dají se prosím nějak zapsat souřadnice obsahu toho bílého výřezu z terče? Celé je to jen obyčejný picturebox... Kupříkladu kdybych na ten obrázek do té výseče kliknul, aby to zjistilo, jestli jsem kliknul mezi všechny čtyři strany a ne vedle.. děkuju Re: Zjištění souřadnic
Vloženo uživatelem: Neregistrovaný uživatel: gsdfg (IP uloženo)
Datum: 02. 02. 2010 06:19
asi bych pouzil prev polarnich do kartezskych souradnic.
onen vysek lze definovat: napr. polomer od 0.5 do 0.7, uhel od 85 do 85 stupnu. prevod na pixely x,y: http://en.wikipedia.org/wiki/Polar_coordinate_system http://mathworld.wolfram.com/PolarCoordinates.html Re: Zjištění souřadnic
Vloženo uživatelem: Neregistrovaný uživatel: Luboš (IP uloženo)
Datum: 03. 02. 2010 23:05
Existuje mnohem jednoduší řešení, než pracně počítat zda daný bod leží v určitém poli.
Vytvořte si ještě jeden skrytý picture box, který bude stejný jako vámi vložený obrázek. Každé bodované pole ale bude mít jinou barvu. Po zásahu šipkou otestujete jaká barva se na dané souřadnici skrytého picture boxu srývá, a tím i získáte údaj, které pole bylo zasaženo. Re: Zjištění souřadnic
Vloženo uživatelem: Neregistrovaný uživatel: Mikeson (IP uloženo - stejné jako: Maykl90)
Datum: 06. 02. 2010 22:56
to je opravdu pěkné řešení, super
teď ta nepříjemnější část :-D jak přečíst barvu? Re: Zjištění souřadnic
Vloženo uživatelem: Neregistrovaný uživatel: Luboš (IP uloženo)
Datum: 07. 02. 2010 18:53
To si děláte srandu ?
Ve VB6 je funkce Point. Dim barva As Long barva = Picture1.Point(x, y) Nebo můžete použít API funkci GetPixel. Re: Zjištění souřadnic
Vloženo uživatelem: Neregistrovaný uživatel: Mikeson (IP uloženo - stejné jako: Maykl90)
Datum: 08. 02. 2010 13:35
já jsem nikdy takovéto věci nedělal omlouvám se za tak primitivní dotazy
děkuju pomohlo to a je to ideální řešení ![]() Toto fórum je provozováno také jako emailová konference s e-mailovou adresou vb [a] builder.cz. Toto je neredigovaná a nemoderovaná diskuse čtenářů serveru Builder.cz. Redakce ani provozovatel serveru za obsah jednotlivých příspěvků nenese zodpovědnost. |