|
[Grafika]
[WebTip]
[Fotografování]
[Galerie]
[MujMac]
[Printing]
|
|||||||||
![]() |
||||||||||
|
|
|||||||||
Diskuzní forum: JavaTéma diskuze: Programovací jazyk Java. Pro javascript existuje vlastní diskuzní forum.Tip: nemáte rádi v textu smajlíky? Ruší vaše zdrojové kody? Vypněte si je! (Moje nastavení / Nastavení soukromí) Classloader
Vloženo uživatelem: mvlach - uživatel již zaslal 32 příspěvků (IP uloženo)
Datum: 08. 02. 2010 13:48
Ahoj,
potreboval bych poradit s otazkou classloaderu. Mel jsem webovou aplikaci, ve ktere jsem mel config.properties a version.properties. Tyto soubory jsem pri startu nacital pomoci: InputStream is = this.getClass().getResourceAsStream("/etrader.properties"); Ted jsem prebalil do earu a ono to nechodi. Jenze ja vubec nemam poneti o tom, jak ty classloadery funguji. Prosim, nakopnete me nekdo. Jen upresnim, ze jsem presunul ten soubor z waru do ejb modulu (tedy k tem tridam) a zkusil jsem udelat InputStream is = this.getClass().getClassloader().getResourceAsStream("/etrader.properties"); Jaky ne prosim mezi tim rozdil a jak vyresit muj problem ? Dekuji Mila Re: Classloader
Vloženo uživatelem: PetrProchy - uživatel již zaslal 126 příspěvků (IP uloženo)
Datum: 08. 02. 2010 14:13
Rozdil je ten, ze getClass().getResourceAsStream() hleda relativne od tridy na ktere volas a getClass().getClassLoader().getResourceAsStream() hleda od korene classpath. Ale je videt, ze pouzivas jmeno resource jako "/jmeno", coz znamena, ze ma hledat od korene classpath, ale nemusi to byt tak vzdy... PetrProchy 2010/2/8 mvlach <java@#$%&> > > > Ahoj, > > potreboval bych poradit s otazkou classloaderu. > > Mel jsem webovou aplikaci, ve ktere jsem mel config.properties a > version.properties. > Tyto soubory jsem pri startu nacital pomoci: > > InputStream is = > this.getClass().getResourceAsStream("/etrader.properties"); > > Ted jsem prebalil do earu a ono to nechodi. Jenze ja vubec nemam poneti o > tom, jak ty classloadery funguji. > > Prosim, nakopnete me nekdo. > > Jen upresnim, ze jsem presunul ten soubor z waru do ejb modulu (tedy k tem > tridam) a zkusil jsem udelat > > InputStream is = > this.getClass().getClassloader().getResourceAsStream("/etrader.properties"); > > Jaky ne prosim mezi tim rozdil a jak vyresit muj problem ? > > Dekuji Mila > -- > Autor: mvlach > Forum: Java > Odkaz: http://forum.builder.cz/read.php?14,3244420,3244420#msg-3244420 > Příspěvek zaslán emailem Re: Classloader
Datum: 08. 02. 2010 14:16
Diky, uz to chodi. Re: Classloader
Datum: 11. 02. 2010 09:33
Chodí, ale jen když to je exploded. Pokud mam jeden EAR, tak mi to zase hází null.
Je tedy nějaký rozdíl mezi tím zabaleným a rozbalenám EARem (včetně WARů). Dík Re: Classloader
Vloženo uživatelem: judovana - uživatel již zaslal 1227 příspěvků (IP uloženo)
Datum: 11. 02. 2010 11:20
Obavamse ze jo. I kdyz nespecifikuju jaky. Je dobry to vyzkouset s par../ a absanceii/existencii prvniho lomitka. Toto fórum je provozováno také jako emailová konference s e-mailovou adresou java [a] builder.cz. Toto je neredigovaná a nemoderovaná diskuse čtenářů serveru Builder.cz. Redakce ani provozovatel serveru za obsah jednotlivých příspěvků nenese zodpovědnost. |